Selecteer een pagina

Innovatiereizen

Een uitbreiding van uw bedrijf is een ontzettende uitdaging. Nieuwe problemen en vragen zijn aan de orde van de dag, maar in alle drukte is het lastig om bij deze nieuwe uitdagingen stil te staan. Wij bieden u de mogelijkheid om in korte tijd nieuwe inspiratie, inzichten, contacten en praktische handvatten op te doen die u kunnen helpen bij de uitbreiding en verbetering van uw bedrijf. Het out-of-the-box denken dat voor, tijdens en na deze reizen wordt gestimuleerd helpt u om op een andere manier naar uw bedrijf en bedrijfsvoering te kijken.

Innovatie gaat altijd om iets nieuws: nieuwe technologische ontwikkelingen zoals de auto of het vliegtuig, maar ook nieuw voor de eigen sector, nieuw voor het eigen bedrijf of zelfs nieuw voor bepaalde personen. Vaak denken we aan technologische innovatie als we over innovatie spreken: 3D printers (procesinnovatie) of de stofzuiger zonder stofzuigerzag van Dyson (productinnovatie). In de innovatiereizen die wij organiseren proberen wij deze verschillende vormen van innovatie te combineren tot een uitdagend, uitgebreid en op maat gemaakt programma voor de ondernemers. Tijdens de reizen gaan we het gesprek aan met innovatieve - binnenlandse en buitenlandse - ondernemers en uitvinders die hard aan de weg aan het timmeren zijn, of het al gemaakt hebben in hun eigen sector. 

Wat levert deelname u op?

 • U krijgt nieuwe inzichten in en antwoorden op de belangrijkste uitdagingen in de groeifase van uw bedrijf, zoals:
          - uw veranderende rol als ondernemer
          - hoe om te gaan met innovatie in snel ontwikkelende wereld
          - denken in vernieuwende businessmodellen
          - de praktische aansturing van uw bedrijf
          - financiering
          - marketing (on- en offline)

 • Energie, inspiratie en nieuwe inzichten om uw ambities te realiseren.

 • Een netwerk met ambitieuze ondernemers (in binnen- en buitenland).

Buitenland

In de afgelopen jaren heeft MeetIn innovatiereizen naar veel verschillende innovatieve landen en steden georganiseerd. Afhankelijk van de bedrijfssector waarin u opereert kijken wij samen met u naar een mogelijke bestemming voor uw innovatiereis.

Silicon Valley 

Eén van de plekken die wij regelmatig bezoeken met ondernemers is Sillicon Valley in de Verenigde Staten. In Silicon Valley bezoeken we bedrijven als Google of Tesla en verdiepen we ons in de basis van de succesvolle startup-cultuur in de Verenigde Staten. Belangrijk in deze reizen is het contact dat je opdoet met andere ondernemers, om te praten over de toekomst, trends en uiteraard de eigen innovatiekracht. De reizen naar Silicon Valley duren over het algemeen ongeveer een week. In die week bezoeken we gemiddeld zo'n 12 verschillende bedrijven waar we het gesprek aangaan met de mensen achter het bedrijf. Tijdens de gesprekken en discussies wordt vaak ingegaan op waarom bepaalde keuzen zijn gemaakt en hoe men aankijkt tegen zaken als innovatie en ondernemerschap. Hieronder vindt u een aantal bedrijven die wij in de afgelopen jaren bezocht hebben tijdens onze reizen naar San Francisco. Voor meer achtergrondinformatie over Silicon Valley en andere innovatieve plekken in de Verenigde Staten verwijzen we u graag door naar onze bestemmingen-pagina over de Verenigde Staten.

Het doel van de reis is om de successen van Silicon Valley mee te nemen naar Nederland en u te laten inspireren door de Amerikaanse manier van werken. We discussiëren over de voor- en nadelen van deze werkcultuur. Er wordt veel gezegd en geschreven over de innovatiekracht van Silicon Valley. Maar de enige manier om het te begrijpen is er naar toe gaan!

Gemiddeld zijn deze reizen met een 9 beoordeeld door de deelnemers. MeetIn spant zich er iedere reis voor in om het programma op maat te maken en af te stemmen op de wensen van de deelnemers. Het doel van de reis is inspiratie en het leggen van contact met vakgenoten.

Silicon Valley Bezochte bedrijven

Nederland

In het buitenland is veel te ontdekken. Ook in Nederland zijn echter vele succesvolle en innovatieve ondernemers te vinden die graag in gesprek gaan met collega's, sectorgenoten en ondernemers. Innovatieve centra als Eindhoven, Delft en Amsterdam gooien internationaal hoge ogen en hebben een goede concurrentiepositie ten opzichte van Europese concurrenten.

De Nederlandse regering heeft sinds 2009 een zogenaamd 'topsectorenbeleid'. Met dit beleid stimuleert de Nederlandse overheid innovatie en vernieuwing in negen verschillende topsectoren, waarin wij wereldwijd uitblinken, namelijk: Agri & food, Chemie, Creatieve industrie, Energie, Hightech systemen en materialen, Life sciences & health, Logistiek, Tuinbouw en uitgangsmaterialen en Water. In deze negen sectoren werken bedrijven, onderzoekers, overheden en maatschappelijke organisaties aan een gemeenschappelijk doel om te blijven innoveren. Dit doen zij vanuit hun talent, expertise en belang. De kracht van de topsectorenaanpak zit niet alleen in de samenwerking tussen de ondernemers, onderzoekers en overheden binnen de sectoren. Er wordt ook naar gestreefd om kruisbestuiving tussen de verschillende topsectoren te bevorderen.

Tijdens een één- of tweedaagse innovatiereis met MeetIn gaan we op bezoek bij vooruitstrevende bedrijven op eigen bodem die laten zien hoe ook in Nederland succesvol wordt geïnnoveerd. Het programma voor een dergelijke innovatiereis wordt geheel in overeenstemming met u samengesteld. Voor meer informatie over Nederland verwijzen we u graag door naar de bestemmingen-pagina van Nederland.

Nederland innovatieland

 

Lopende reizen

July 2017
S M T W T F S
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31

Bestemmingen

Klik op één van onderstaande landen voor meer informatie.